Praktijkinformatie

Praktijk Huisartsen Lutmanstraat

Spreekuren

Openingstijden: iedere werkdag van 08.00 – 17.00 uur. Spreekuur op afspraak: 08.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur. Avondspreekuur: op maandag, voor een afspraak kunt u contact opnemen met de assistente

Spreekuur op afspraak

Iedere werkdag is er spreekuur. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 08.00 tot 17.00 uur. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. I.v.m. het coronavirus worden er vooral telefonische afspraken of beeldbelafspraken gemaakt.

Online bel- of beeldbelafspraak maken

Bekijk de lege plekken in de agenda en boek een bel- of beeldbelafspraak op het moment dat het u uitkomt.
Meer info over de webagenda.

Direct contact met de huisarts

Op maandag, dinsdag- en donderdagochtend kunt u via de telefooncentrale (nummer 7) kiezen voor een terugbelverzoek door de huisarts. U wordt dan nog diezelfde ochtend teruggebeld.

E-consult

Stel uw medische vragen direct aan uw huisarts via een beveiligde omgeving. U ontvangt bericht zodra uw consult beantwoord is.
.
Via het Patiëntenportaal kunt u als patiënt van Huisartsen Lutmastraat een vraag stellen aan de huisarts (e-Consult). U kunt bij het bericht ook een foto toevoegen, bijvoorbeeld om een plekje/wond te laten beoordelen. Ook kunt u via het patientenportaal uw dossier inzien, uitslagen bekijken en herhaalrecepten aanvragen.
.
Online zorg op het moment dat het u uitkomt. Het Patiëntenportaal is een beveiligde omgeving die opent in een nieuw venster.
.
Om gebruik te kunnen maken van Patiëntenportaal dient u zich eenmalig te registreren, zodat wij kunnen controleren of u een patiënt van ons bent.
Hiervoor kunt u de knop ‘registreer nu’ gebruiken. Dit wijst zich verder vanzelf zodra u het Patiëntenportaal opent. Klik op onderstaande link om naar het Patiëntenportaal te gaan en uw eigen dossier in te zien.
.
Thuis meten:
voor sommige metingen hoeft u niet naar de praktijk te komen. U kunt thuis uw gewicht meten, het zuurstofgehalte in uw bloed meten (wij lenen u hiervoor een meter uit) of 24 uur lang uw bloeddruk monitoren. Een meting thuis geeft vaak een betrouwbaarder beeld dan de waarde op de praktijk. Neem contact op met de praktijk om te overleggen of u gebruik kunt maken van deze mogelijkheden.
.
Heeft u griepklachten of denkt u besmet te zijn geraakt met het Coronavirus blijf dan thuis en neem contact op met de praktijk.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de huisartsenpraktijk in de Pijp te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Spoedgevallen

Spoedgevallen: 020 – 679 0044 optie 1

Avond-, Nacht- en Weekenddienst (ANW)

De waarneming ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en op feestdagen is geregeld door de huisartsenpost. De huisartsenpost bevindt zich naast de eerste hulp van het OLVG. Voor dringende zaken die niet kunnen wachten kunt u na 17.00 uur, in het weekend en op feestdagen terecht op de huisartsenpost. Telefoonnummer van de huisartsenpost: 088 003 06 00. Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Lutmastraat huisarts

Herhaalrecepten

U kunt via het patiëntenportaal recepten aanvragen die eerder aan u zijn voorgeschreven door uw huisarts. De medicijnen kunnen de volgende werkdag worden opgehaald bij uw apotheek.

Receptenlijn

U kunt ook een aanvraag doen via de receptenlijn, 020-6790044. Wij vragen u dit tijdig te doen (tussen twee dagen en een week voordat uw medicijnen op zijn). Indien u de assistente persoonlijk wilt spreken over herhaalrecepten dan kan dat ook telefonisch.

Receptenbrievenbus

Ook kunt u de lege medicijndoosje(s) in de receptenbus deponeren, deze staat in de wachtkamer. Wanneer u de recepten voor 12.00 uur aangevraagd hebt dan kunt u uw herhaalmedicatie de volgende werkdag na 15.00 uur ophalen bij uw apotheek.

Praktische informatie

Inschrijven als nieuwe patiënt

Momenteel is de praktijk open voor nieuwe patiënten.
We are currently 0pen for new patients.

Delen van medische gegevens

Als huisarts kunnen wij uw medische gegevens delen met andere zorgverleners. Bijvoorbeeld als een andere arts of apotheek uw medische gegevens nodig heeft om u snel, goed en veilig te kunnen helpen.
.
Het delen van uw medische gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Maar alleen als u dat goed vindt. Via de link www.volgjezorg.nl leest u hoe dat gebeurt en hoe hiervoor (online) toestemming kan gegeven kan worden.

Wetenschappelijk onderzoek en innovatie

Als huisartsenpraktijk zijn wij aangesloten op het Academisch Netwerk Huisartsgeneeskunde (ANH) van Amsterdam UMC, locatie VUmc. In dit netwerk werken wij samen met huisartsen, onderzoekers en docenten aan wetenschappelijk onderzoek en aan vernieuwing van zorg en medisch onderwijs. Dit vinden wij belangrijk: het vergroot onze kennis en het helpt de huisartsgeneeskundige zorg verder te verbeteren.
.
Wat betekent dit voor u? 
Deelname van onze praktijk aan het ANH betekent dat gegevens over de geleverde zorg aan onze patiënten op anonieme basis worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en voor verbetering van de kwaliteit van de zorg. Ook kan het voorkomen dat wij onze patiënten vrijblijvend uitnodigen voor deelname aan een wetenschappelijk onderzoek in het ANH.
.

.
Meer weten?
Lees de ANH folder ‘Wetenschappelijk onderzoek in de praktijk van uw huisarts’: vumc.nl/anh. Op deze website leest u ook informatie over het ANH, resultaten en het ANH privacy beleid.

Hebt u een klacht?

Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs dat u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen. Het doel van onze klachtenprocedure is dan ook om de vertrouwensrelatie met u te behouden of te herstellen en om onze kwaliteit van zorg te verbeteren. Uw verbetertips en klachten kunnen betrekking hebben op alle dienstverleners in onze praktijk, het (medisch) handelen, de bejegening en communicatie of op onze praktijkorganisatie. Wij staan open voor tips – opmerkingen – klachten.
.
Naast dat we zullen zoeken naar directe oplossingen, registreren wij uw tips en klachten voor intern gebruik en hopen op die manier meer inzicht te krijgen in waar onze praktijk volgens u beter moet worden.
.
Meer informatie
Meer informatie over de klachtenprocedure van uw huisarts kunt u vinden op de volgende pagina: Klachtenprocedure. Om schriftelijk een klacht in te dienen, kunt u onderstaand formulier invullen en aan de praktijk sturen of afgeven. Download het klachtenformulier

thuisarts

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

   • om gezond te blijven;
   • om klachten zelf aan te pakken;
   • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
   • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
   • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
   • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

.
Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts
Translate »
Call Now Button